Търсене

Тази събота транзитното преминаве през прохода Шипка няма да е възможно между 9 и 15 ч.

Севлиево онлайн
Двама неправоспособни на пътя, единият - пиян

Заради тържествата за честване на Шипченската епопея на 19 август (събота), от 9 ч. до 15 ч., се ограничава движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства от Габрово през прохода Шипка в посока Южна България. Трафикът ще се пренасочва през Прохода на Републиката.

За пътуващите от Русе и Велико Търново пренасочването е през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас.

Пътуващите в обратна посока - от Южна България в посока Велико Търново и Русе - през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец.

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани по път III-552 по маршрута: Габрово – Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

Движещите се по път III-5004 „Обход на гр. Габрово и етапна връзка с път I-5 в посока връх „Шипка“" ще се отклоняват при пътен възел „Дядо Дянко“, през Габрово по път III-552 и път II-55 през Прохода на Републиката.

В област Стара Загора движението към Прохода на Републиката ще преминава по маршрут: Калофер - Казанлък - Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (връзката на пътя Стара Загора – Казанлък с Подбалканския път).

През прохода „Шипка“ ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в тържествата, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.

Ограничения на движението се въвеждат и предишния ден, 18 август, но те касаят само жителите и гостите на Габрово.

От 16:00 до 18:00 часа се организира еднопосочно движението на автомобили по бул. "Васил Априлов" - в участъка от пресечката с ул. "Лазар Донков" до кръстовището с ул. "Райчо Каролев" – с посока на движение от пл. "Възраждане" към Централна поща.

От 18:00 часа до приключване на вечерната заря-проверка в центъра на Габрово се ограничава движението на автомобили по бул. "Васил Априлов" - в участъка от пресечката с ул. "Възраждане" до кръстовището с ул. "Райчо Каролев".

От 17:00 часа до приключване на заря-проверката ще е забранено използването на паркинга зад сградата на Община Габрово.

След 20:00 часа градският транспорт в Габрово ще се движи по ул. "Ю. Венелин".

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!