Търсене

Три медала завоюва плувкинята Яна Петкова на турнира „Talent cup“

Три медала завоюва плувкинята Яна Петкова на турнира „Talent cup

Яна Петкова, състезател на клуба по плуване „Викинг-2008-Севлиево“ спечели три медала на международния турнир по плуване "Talent cup", който се проведе от 1 до 4 октомври на покрития плувен басейн "Диана" в София.

Състезателката се пребори за златен медал медал в дисциплината 100 м бътерфлай и за още две бронзови отличия в дисциплините 200 м съчетано плуване и 50 м бътерфлай.

На турнира севлиевският клуб беше представен още от Ивайла Йонкова , която регистрира отлично плуване и на 100 м гръб се класира на четвърто място с най-добър резултат в нейната възрастова категория, на родени през 2009 г.

По регламент състезателите плуваха в сутрешните стартове в подборни серии, определящи следобедните осем финалисти във всяка дисциплина.

Трима състезатели участваха в турнира във възрастова група „Златна рибка“. Никол Иванова успя да се класира в четирите финала и с две четвърти места на 50 м свободен стил и 50 м бруст, и две пети места в дисциплините 100 м св. стил и 50 м гръб, даде заявка за бъдещи победи.

Хелена Йонкова плува с голямо желание за добро класиране и успя да се класира в три  финала като в дисциплините 50 и 100 м гръб завърши съответно на шесто и четвърто място. Йоан Иванчев се класира на финала в дисциплината 50 м бруст, завърши на четвърто място, което според треньорите на отбора също е заявка за бъдещи медали.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!