Търсене

Три предложения за промяна в организацията на движение в града обсъжда Общинският съвет

Емилия Димитрова
Три предложения за промяна в организацията на движение в града обсъжда Общинският съвет

С червено са отбелязани улиците "Хан Аспарух", "Опълченска" и "Петко Р. Славейков", които са обект на една от предстоящите промени, използвана е карта на Google Maps

По три предложения за промяна в организацията на движение на автомобили в Севлиево ще дискутират общинските съветници на насроченото за 30 юни редовно заседание. Едно от предложенията е от Районното управление в Севлиево, едно е от граждани и едно по искане на общински съветник. 

По предложение на Районното управление на полицията се предлага промяна в досегашното движение по ул. "Хан Аспарух". Това е улицата зад Кооперативния пазар, която свързва ул. "Петко Р. Славейков" с ул. "Опълченска". Там от Полицията искат да се въведе еднопосочно движение, за да се облекчи трафика и се въведе ред в паркирането. 

Предложението, което се внася за обсъждане гласи: "Въвежда се еднопосочно движение по ул. "Хан Аспарух" в посока от ул. "Петко Р. Славейков" към ул. "Опълченска" от страна на четните номера". И още: "Въвежда се еднопосочно движение по ул. "Хан Аспарух" от у. "Опълченска" в посока ул. "Петко Р. Славейков" по клона от страна на нечетните номера. Промяната ще бъде обозначена със съответната маркировка. 

Еднопосочно движение да се въведе по ул. "Проф. д-р Гочо Москов" в участъка между въпросната улица и ул. "Велика и Георги Ченчеви" са поискали група граждани, пише в другото предложение за нова организация на движението. Промяната е наложителна зарази малката ширина на улицата и липсата на тротоар от едната й страна, което е предпоставка за пътни инциденти, се казва още в него. 

Третото предложение е направил общинският съветник Димитър Тонев ("Граждани за Севлиево") и то се отнася до ограничаване паркирането на ул. "Княз Борис Първи" в участъка между улиците "Хаджи Димитър" и "Васил Левски". Ограничението ще важи за времето от 8 до 18.00 ч. и в работни дни, се уточнява във внесеното предложение за решение. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.