Търсене

Три станаха медицинските центрове в Севлиево с Ковид зони

Три станаха медицинските центрове в Севлиево с Ковид зони

Снимка от fernando zhiminaicela от Pixabay

Медицински център "Хипокрена" в Севлиево е третият в града с разкрита Ковид зона, след "Медицински център-1-Севлиево" и ДКЦ "Здраве".

Общо за областта лечебните заведения, сключили анекси към договорите си с РЗОК Габрово за диагностика, лечение и проследяване на пациенти с КОВИД-19, вече са седем.

Към предишните - ДКЦ-1-Габрово, ДКЦ „Здраве“ – Севлиево, Медицински център-1-Севлиево и МЦ „Д-р Теодоси Витанов“  - Трявна се присъединиха още Болничен медицински център в Габрово, Медицински център „Свети Иван Рилски“ – Габрово. 

В специалните зони на лечебните заведения за специализирана извънболнична медицинска помощ се преглеждат и лекуват пациенти с лека или лека към средна тежест на заболяването, които не се нуждаят от болнично лечение. В тези кабинети се приемат както пациенти, насочени с направление, така и самонасочили се. Прегледите се извършват в период до 10 календарни дни от доказване на заболяването. Лекарите-специалисти, работещи в тях ще преглеждат пациентите и ако преценят, че е необходимо, ще могат да им назначават различни видове изследвания и да им предписват лекарства за домашно лечение.

В позитивния лекарствен списък фигурират 18 лекарства за профилактика или предотвратяване на усложненията на КОВИД-19, заплащани от НЗОК.

На общопрактикуващите лекари в областта е предоставена информация за разкритите кабинети в тези лечебни заведения, информират от пресцентъра на Здравноосигурителната каса в Габрово. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!