Търсене

Трима са кандидатите да построят новата спортна зала в Севлиево

Емилия Димитрова
Трима са кандидатите да построят новата спортна зала в Севлиево

Три дружества са подали оферти за участие в обявената от Община Севлиево процедура за избор на изпълнител, който да построи нова спортна зала в севлиевския парк "Казармите". Срокът за това изтече в края на февруари, а кандидатите да изпълнят поръчката, която е за близо 2.3 млн. лв. без ДДС, са регистрираните в Габрово дружества "Вертикал 90" и "Родис-Р", и великотърновското "Амарал". 

Срокът за подаване на оферти изтече на 29 февруари т.г., а на следващия ден пликовете с документация на тримата кандидати бяха отворени. Засега не е ясно дали и тримата участници са допуснати до участие в процедурата, тъй като предстои публикуването на протоколите от работата на комисията по оценка. На този етап обаче изпълнителят не е най-важен, а парите, става ясно от публично достъпната документация по обществената поръчка. 

В проектодоговора, достъпен в електронния регистър на обществените поръчки е посочено, че до трийсет дни след подписване на договора възложителят, т.е. Община Севлиево, трябва да преведе авансово 20% от сумата по договора. Това би могло да забави началото на строителните работи, тъй като към момента парите не са по сметките на Общината. 

На благотворителна вечер членовете на "Севлиево 21 век" събраха 62 хил. лв. за новата спортна зала в Севлиево - тук. 

Изчаква се дата за подписване на споразумение за финансиране с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, обясни за "Севлиево онлайн" заместник-кметът Невена Тодорова. Тя уточни, че спортната зала е включена в инвестиционната програма на Севлиево за 2024 г., но към момента около 900 общини чакат за подписване на споразумение за финансиране на инвестиционните им проекти, а подписани са по-малко от 200 споразумения. Тодорова не се ангажира със срок кога парите ще бъдат осигурени, тъй като това изцяло зависи от регионалното министерство. Затова и договорът с потенциалния изпълнител ще бъде подписан при т.нар. отлагателно условие, т.е. изпълнението се възлага, но без осигурено финансиране. 

Новата сграда за спортно-тренировъчна зала е проектирана за една тренировъчна зала, която ще има комбинирано игрище за тренировки по мини футбол, баскетбол, хандбал и волейбол. Ще има и три офиса - за треньори, съдии и административна дейност. Всеки от офисите ще раполага със собствени баня и тоалетна. 

Техническият проект за нова спортна зала в Севлиево е готов, изграждането ще струва почти 3 млн. лв. - тук

До залата ще се стига през предверие, което ще е свързано с две технически помещения и други две предверия, свързани с тоалетна за хора с намалена одвижност, склад и две съблекални - за мъже и жени. Всяка от съблекалните ще има душове и по две тоалетни. 

На терена на залата ще има две паркоместа за автобуси и 45 за леки автомобили, четири от които за инвалиди. 

Залата трябва да бъде построена за 180 дни, пише в документацията за обществената поръчка. 

Новата спортна зала е съвместна инициатива на сдружението на бизнеса "Севлиево 21 век" и Община Севлиево. На 1 декември 2022 г. сдружението събра първите 45 хил. лв. за строителството на залата по време на ежегодната си дарителска вечер, а през 2023 г. още 62 хил. лв. Миналата година от Общината определиха терена, на който ще бъде построена залата и беше изготвен ПУП (подробен устройствен план), както и проект за изменение на (ОУП) общия устройствен план на общината за терена. Издадена е виза за проектиране от главния архитект и изготвено задание като част от процедура за избор на проектант. Проектирането бе възложено от Общината и платено от бюджета, стойността му е 74 хил. лв.а както стана ясно и по-горе, в ход е процедурата за избор на изпълнител на обекта. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!