Търсене

В блок „Христо Ботев“ 2 вече плащат по-малко за топло и светлина

В блок „Христо Ботев“ 2 вече плащат по-малко за топло и светлина

Още тази зима са усетили ефекта от санирането собствениците на жилища в блок „Христо Ботев 2“, похвали се председателят на сдружението на собствениците Станислав Господинов днес по обед, когато официално бе открита обновената 12--етажна сграда, изпълнена по националната програма за енергийна ефективност.

Изображение - 1303 „Температурата в цялата сграда се вдигна, а сметките ни за общо осветление от 130 лева паднаха на почти 30-40 лева“, каза Станислав Господинов.

50 домакинства живеят в блок „Христо Ботев“ 2, на който бе направена хидроизолация на покрива, подменени козирките на терасите с нови хидропанели, улуци и покривни ламарини, направена  хидро- и топлоизолация на подпокривното пространство, поставена е петкамерна дограма. И в този блок почти  всички тераси са усвоени към жилищната част, сменено е вътрешното осветление  на общите части с енергоспестяващи лампи, всички общи части са боядисани, входните врати са нови.

Изображение - 1304 Отец Спас освети обновената сграда в присъствието на цялото общинско ръководство, представители на изпълнителите и фирмата за строителен надзор.  Здраве и живот на всички, живеещи в сградата, пожела кметът д-р Иванов и заръча на собствениците да пазят направеното.

Това е шестият блок в Севлиево, саниран по програмата за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради. Още три сгради се изпълняват в момента.

 

Изображение - 1305

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.