Търсене

В читалище „Развитие-1870” отчетоха изпълнението на проекта „Събудители – отново заедно”

Десислава Димитрова
В читалище „Развитие-1870” отчетоха изпълнението на проекта „Събудители – отново заедно”

Екипът на Читалището, реализирал проекта, снимка: Минчо Тодоров

Изображение - 11987  

С финална пресконференция Народно читалище „Развитие-1870” приключи дейностите по проект „Събудители – отново заедно”, финансиран по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество” на Национален фонд „Култура”. На официалното събитие в рекламен видеоклип бяха представени в детайли резултатите от дейностите, с постигнатите цели, реализирани от креативния творчески и административен екип, обединени от мисията на събудители. Пресконференцията уважиха представители на Община Севлиево, партньорски организации, директори на училища и детски градини, медии.

Проект „Събудители – отново заедно” създаде пъстър калейдоскоп от събития, представящи достойнствата на различните изкуства – изобразително и приложно, балет, театър, народно пеене и фолклор. Редица дейности – 10 значими събития в 31 изяви – изложба, уъркшоп, музикални и балетни концерти, мултимедийни презентации, фолклорни седянки, спектакли и театрални представления, реализираха читалищният творчески екип и талантливите деца и младежи, обучаващи се в школите и съставите на най-големия културен институт в община Севлиево. Резултат от „Събудители – отново заедно” е оборудването на модерния читалищен салон с качествена озвучителна и осветителна техника. Общата стойност на проекта е 43 751, 40 лв., от които 35 000 лв. – безвъзмездна финансова помощ от Фонд „Култура”, останалите – 8751, 40 лв., са собствен и партньорски принос. С успешната реализация на проекта се затвърди ролята на читалището като общностен център и достоен културен институт с традиции и бъдеще.

Изображение - 12909Административният екип на Читалището, отляво надясно: Галя Христова, Десислава Димитрова, Снежана Митева и Данаил Лалев, снимка: Минчо Тодоров  

Плакети в знак на благодарност за всеотдайността и професионализма получиха преподавателите и художествени ръководители Иванка Цанова, Велизар Захариев, Цветина Маринова, Весела Йорданова, Йордан Йорданов, Алфидин Ахмедов. Благодарствени адреси – признание за партньорството и съпричастността, заслужиха Община Севлиево, Сдружение с нестопанска цел „Хоталич”, Дом на културата „Мара Белчева”, Исторически музей, детските градини и училища в град Севлиево, местните онлайн, печатна и телевизионна медии, печатница „М-Прес”, „Гален Фамилия”, „Нели-М Нели Марианова”, Минчо Тодоров. Признателност получи и административният екип на читалище „Развитие”, начело с председателя Данаил Лалев, секретаря Десислава Димитрова, организатора Галя Христова и счетоводителя Снежана Митева.

Адмирации за вашето будителство, труд и творчество!”, „Признателност за българщината!”, „Благодарим, че участвахме в проекта и съпреживяхме заедно този пъстър калейдоскоп от събития, представящ достойнствата на изкуствата – изобразително и приложно, балет, театър, народно пеене и фолклор”, искрено и лично споделиха партньорите и участници в проекта. Достоен финал на пресконференцията беше пожеланието: „С вяра и устрем към бъдещето, нека бъдем заедно в благородната мисия, събудители!”.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта любителското творчество”

 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.