Търсене

В "Медицински център-1" изследват за вирус неутрализиращи антитела

В "Медицински център-1" изследват за вирус неутрализир

При инфекция със SARS-CoV-2 организмът ни отговаря с активиране на клетъчния и хуморалния имунитет. При среща с вируса имунната система започва производството на антитела. Произведените антитела осигуряват защита срещу бъдещи инфекции от вируси, тъй като те остават в кръвоносната система с месеци до години след инфекцията. Една част от тези антитела могат да блокират навлизането на вируса в клетките и неговата репликация. Тези антитела се наричат неутрализиращи. Не всички антитела обаче имат неутрализиращ ефект срещу SARS-CoV-2.

В "Медицински център-1-Севлиево" вече може да се направи тест за антитела, който отчита така наречените неутрализиращи антитела, които блокират навлизането на вируса в клетките и неговата репликация.

Иначе казано тестът Anti-SARS-CoV-2-VNT определя процента антитела, които блокират свързването на вируса с рецепторите и по този начин възпрепятстват навлизането му в клетките ни. Колкото повече са тези антитела, толкова повече сме защитени. 

Наличието на висок процент от вирус неутрализиращите антитела за времето, в което те циркулират в кръвта, предпазват преболедувалите или имунизираните хора от повторна инфекция. 

Тестът е предназначен за изследване на:

► Преболедували COVID-19 лица за оценка наличието на потенциално неутрализиращи антитела

► Потенциални донори на хиперимунна плазма за терапевтични цели;

► Ваксинирани - за оценка изработването на неутрализиращи анти Spike/RBD антитела.

Това е така нареченото второ поколение тест за антитела, което се извършва в клиничната лаборатория на „Медицински център-1-Севлиево“, 3 ет., каб. 310.

За повече информация – 0675/3-42-15

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!