Търсене

В Севлиево спират приемането на заявления за саниране

В Севлиево спират приемането на заявления за саниране

Във връзка с постъпило писмо от министъра на регионалното развитие и благоустройството се преустановява приема на заявления за интерес и финансова помощ по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради до приключване на изпълнението на сключените договори за целево финансиране, информират от Община Севлиево.

И уточняват, че в министерското писмо се посочва, че с одобрения финансов ресурс по програмата ще се финансират допустимите дейности за 2 022 сгради, които имат вече сключен договор за целево финансиране.

Към настоящия момент не е одобрен допълнителен ресурс по програмата, поради което приемът на заявления и документи на сдружения в Севлиево се прекратява.

След приключване на всички дейности по обновяването на одобрените сгради ще бъде направен анализ на свободния финансов ресурс в границите на одобрените по програмата 2 млрд. лв. и при възможност ще бъде подновен приемът на документи, за което гражданите своевременно ще бъдат информирани, пише в разпространено днес прессъобщение.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.