Търсене

"Вие сте нашата нова обич" - в Основно училище "Стефан Пешев" посрещнаха 92 първокласници

Емилия Димитрова

В ОУ "Стефан Пешев" посрещнаха 92 първокласници, снимка: "Севлиево онлайн"

Вие сте нашата нова обич. Вие сте бъдещето на Основно училище "Стефан Пешев", на Севлиево, на България и света - с тези думи директорът на училище "Стефан Пешев" Емилия Неделчева се обърна днес към деветдесет и двете деца, за които днешният първи учебен ден е първи изобщо.

В думите на Неделчева към учениците на училището, към колегите й и родителите имаше една обединяваща дума - "обич". На децата пожела да обичат училището, но и да се обичат един друг, на учителите - да предават знания с търпение, отговорност и обич, а на родителите - да напътстват децата си с обич, осъзнавайки важността на знанието за бъдещето на децата им.

Изображение - 12586По традиция директорът на училището заедно с учител въвежда първокласниците в училище, снимка: "Севлиево онлайн"  

В училището традиционно на 15 септември бе отслужен молебен за здраве. Деца изнесоха програма от песни и стихове, в които символично се разделяха с безгрижните ваканционни дни, за да поемат по пътя на знанието. 

Изображение - 12587Зам-кметът Калина Георгиева се включи във въвеждането на най-малките в клас, снимка: "Севлиево онлайн"  

"Нека отворим широко вратите на училището и на сърцата си, за да бъдат приети като у дома си първокласниците, защото детето е като безценна книга, която отваряш непрекъснато и трябва да четеш много внимателно. А тази отговорност се пада именно на вас - учителите", написа в своето приветствие по повод първия учебен ден кметът на Севлиево Иван Иванов.

По повод началото на учебната година в ОУ "Стефан Пешев" Община Севлиево бе представена от зам.-кмета Калина Георгиева, която поздрави учениците и заедно с учителите на училището поведе един от първите класове към първата класна стая на децата. 

Изображение - 12588Димитринка Стефанова с първокласници на ОУ "Стефан Пешев", снимка: "Севлиево онлайн"  

От понеделник ученическото ежедневие ще погълне всички. Дано днешното "На добър час", което се чуваше отвсякъде, съпътства деца, учители, родители и всички, които имат отношение и отговорност към образованието, до последния звънец догодина. 

Успешна учебна година! 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!