Търсене

"Виж сега, моето момиче" – сборник с мисия от Пощенска кутия за приказки

Издателство "Пощенска кутия за приказки“ пуска сборник с мисия. Каузата на "Виж сега, моето момиче" е да се подкрепят българки, устремени да се развиват в сферата на културата и образованието тук, в България. На премиерата на книгата на 5 март в столичния SOFIA LIVE CLUB ще вземат участие и COMPLICATED RELATIONSHIP – новият музикален проект на създателката и главно действащо лице на Кутията.

В сборника с разкази участват цяла плеяда от талантливи дами: Ваня Щерева, Мила Роберт, Мила Михова, Дарина Такова, Елисавета Белобрадова, Красимира Хаджииванова, Оля Малинова, Милена Фучеджиева, Ирра, Прея, Йоана Мирчева, Ралица Найденова, Цветелина Цекова, Цветелина Цветкова, Пам Велидис, Ади Гюзелева, Маруся Русева, Гери Турийска, Ема Уолш и др., като част от тях лично ще прочетат своите текстове на премиерата.

"Виж сега, моето момиче" е за истинските истории на вдъхновяващи жени, които са били достатъчно смели да преследват целите си въпреки всички, които не са вярвали в тях. Вдъхновение за написване на разказите в сборника са познатите на всички ни фрази като: "Виж сега, моето момиче…“ , "Това не е женска работа“, "Кой е мъжът ти, кой е баща ти?“. Или: "Избягвам да наемам млади жени като теб, защото ей сега ще забременееш и ще те няма две години“, "Идва важен клиент утре на среща в офиса. Облечи се по-така, да му се харесаме“, "Е, как не ти стига времето? Всичко е въпрос на организация, мила.“, "Аз на твоята възраст не си оставях семейството да си вея яката по офисите – изгледах си децата сама, изучих ги, нямаше по-добър тиквеник в квартала от моя. Стягай се, че така като те няма у дома, мъжът ти ще се огледа, децата ти няма да те гледат като остарееш“,  "Не ми губи времето, искам да говоря с началника ти, да се разберем по мъжки!“ и други.

"В тази книга не сме се събрали да допълваме списъка, а да го използваме за стъпало. Защото отдавна знаем кои сме, какво можем и как се прави." – споделя Гери Турийска. 

"Виж сега, моето момиче“ е написана с любов към всички бащи, братя, дядовци, съпрузи, синове и приятели, които ни помагат да се харесаме и заобичаме. Посветена е на всички момичета, на които им предстои да обърнат конотацията на обезкуражаващите фрази и подценяването на база пол. Както и на всички, които имат история ключ към свободата на другите.

Желанието на екипа на издателството е книгата да възбуди позитивна дискусия сред активната аудитория на "Пощенска кутия за приказки“, която да прерасне в активна подкрепа за талантливите млади жени в България. "Решени сме да съберем достатъчно средства от продажбата ѝ, които да осигурят стипендии на вдъхновени, млади жени творци." – допълва Гери Турийска.

Талантливите дами, които ще бъдат подкрепени, ще бъдат търсени сред най-успешните студенти в България. От издателството са убедени, че силата на историите, разказани в книгата, е способна да окуражи и увери младите жени, че усилията и мечтите им имат смисъл и шанс.

Книгата ще бъде разпространена в цялата книжна търговска мрежа, непосредствено след представянето в SOFIA LIVE CLUB. Билети за събитието са в продажба в мрежата на Ticketportal.bg.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.