Търсене

Явор Божанков ще води листата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" в Габрово

Емилия Димитрова
Явор Божанков ще води листата на коалиция

Явор Божанков, снимка: личен профил във фейсбук

Изключеният от парламентарната група на БСП Явор Божанков ще води листата на новата коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" в Габрово, пише "Дневник"

Избраният на последните избори през октомври 2022 г. Радостин Василев, който първо беше от "Има такъв народ", но след като напусна партията на Трифонов беше кандидат на "Продължаваме промяната" и водач на листата в Габрово, този път няма да е в листите за Габрово, обяви самият той снощи в предаването "Честно казано с Люба Кулезич". По всяка вероятност Василев ще води листата на "Продължаваме промяната - Демократична България" в Плевен, стана ясно от разговора с него.

Явор Божанков досега е бил кандидат от Великотърновски избирателен район и е от гражданската квота. Като непартиен кандидат се явява и на изборите през април т.г. 

Освен Радостин Василев "Продължаваме промяната" имаха за кандидат Богомил Петков, който е от Севлиево. Петков беше депутат в 47 Народно събрание, когато влезе в Парламента на мястото на Яна Балникова, която пък стана съветник на министър-председателя Кирил Петков. На вота за 48 Народно събрание Богомил Петков стана депутат на "Продължаваме промяната" от Бургас.

Регистрирането на кандидатските листи за участие в изборите на 2 април започва от утре, 17 февруари и приключва на 28 февруари, съобщиха от Районната избирателна комисия в Габрово.  

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.