Търсене
След оставката на Али Алиев

За един ден двама избрани за общински съветници от ДПС отказаха да влязат в Съвета

Емилия Димитрова
За един ден двама избрани за общински съветници от ДПС отказаха да влязат в Съвета

Заседание на Общински съвет Севлиево, снимка: архив "Севлиево онлайн"

Само за ден, на 1 февруари т.г., двама от избраните с листата на Движение за права и свободи общински съветници в Севлиево отказаха да встъпят в правомощия. 

След като на 28 януари т.г. Али Алиев от групата на ДПС подаде оставка като общински съветник, Общинската избирателна комисия (ОИК) обяви за избран Ахмед Ибрахимов Мехмедов. Два дни по-късно, на 31 януари, Мехмедов входира в ОИК заявление, с което отказва да встъпи в пълномощия. Спазвайки процедурата Комисията е констатирала, че след като не е положил клетва, за него не са възникнали права, заради което обявява за избран следващия по ред кандидат в листата на Движение за права и свободи - Юсеин Хасанов Вейселов.

На 1 февруари Вейселов също депозира в ОИК отказ да стане общински съветник, като прилага и удостоверение, че е избран за народен представител в 47 Народно събрание. Същия ден избирателната комисия заличава Вейселов от списъка на избраните общински съветници и обявява за избран Хасан Юмер Чирак. Дали Чирак ще положи клетва или ще има още рокади, предстои да стане ясно. 

Междувременно главният прокурор на републиката поиска депутатския имунитет на Юсеин Вейселов, тъй като срещу него има образувано наказателно дело за престъпление от общ характер с обвинение за причиняване на смърт на пътя по непредпазливост.   

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!