Търсене

За Общинския съвет в Севлиево 800 подписа на граждани нямат значение

Емилия Димитрова, "За истината"
За Общинския съвет в Севлиево 800 подписа на граждани нямат значение

Заседание на Общински съвет Севлиево от 30 юни т.г., снимка: "Севлиево онлайн"

На 15 юли т.г. Иван Драганов от Севлиево внесе жалба в Административния съд в Габрово срещу решение на Общинския съвет в града за продажба на общински терен за застрояване. 

Това е крайната стъпка, след като нито Общината, нито общинските съветници реагираха на гражданската подписка, инициирана от Драганов, срещу застрояването на малкото останала зелена площ в ж.к. „Митко Палаузов“ - един от най-гъсто населените квартали на Севлиево.

Трудно е да се прогнозира какво би отсъдил съдът. Малко вероятно е решението да претърпи промяна, но гражданите имат право да обжалват решенията на Общинския съвет, което е последния им ход, когато усещат, че приетите актове не са съобразени с волята на обществото, коментира юрист пред „За истината“.

Волята на обществото в случая е изразена в близо 800 подписа

на живеещи в ж.к. „Митко Палаузов“ в Севлиево. Всички те искат на терена, който Общината продава за ниско застрояване да има парк с велоалеи и площадки за игра на деца. 

„Малко са хората сред вас, които живеят в комплекса, но ако идвахте по-често, щяхте да видите как децата ни карат колелета на паркинга, майки разхождат бебешки колички на паркинга, възрастните се разхождат на паркинга и тези с домашни любимци също ги разхождат на паркинга“, каза пред общинските съветници вносителят на жалбата Иван Драганов. Докато говореше, той държеше в ръката си двете подписки срещу продажбата на общинската земя за строителство и с искането за обособяване върху петте декара общински терен на парк. 

„Децата ми карат колелета между колите, постоянно има случаи да одраскат някоя. Нито им е мястото между колите, нито ми е приятно да разбера, че са одраскали нечия кола. Но те няма къде да карат колелета. Кварталът е презастроен“, коментира Драганов пред „За истината“ веднага след като стана ясно, че въпреки гражданското недоволство имотът ще бъде продаден и върху него ще се строи.

Между другото в квартала се говори, че

към въпросния терен има апетити от общински съветник,

който щял да строи магазин за месо. Дали това са слухове или догадки, няма как да знаем. Хората коментират още, че въпросният съветник бил забелязан да оглежда парцела. Ако това се окаже истина, тя много скоро ще излезе на светло, тъй като предстои кметът да обяви търг за продажбата на имота.

Продължението четете тук. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.