Търсене

Най-доброто от тазгодишната селекция на фотосалон "Дивото" ще бъде представено в изложба в Севлиево

Севлиево онлайн
Най-доброто от тазгодишната селекция на фотосалон
На 20 септември в централното фоайе на Община Севлиево ще бъде открита класическата изложба на наградените и някои от най-високо оценените творби от финалната селекция на фотосалон "Дивото" (The WILD).
 
Тази година е четиринайстото издание на салона, който се провежда с подкрепата на Национален фонд „Култура“, а Община Севлиево за поредна година е основен партньор на събитието и негов домакин.
 
Фотографиите, които съставляват фотосалон "Дивото" имат специфични изисвания, се вижда от портфолиото на събитието. Природата е в основата на всяка фотография и единствен акцент. Човешки лица и фигури не се допускат, освен ако не са в ситуации да изобразяват природни сили или явления или са неразделна част от заснемането.
 
Обработката и техническата намеса във фотоглафското изображение трябва да са сведени до минимум. Сюжета който разказва една снимка има по-голяма тежест и стойност от самата техника и качество на изпълнение. 
 
В конкурса се допускат за участие професионалисти и аматьори от цял свят, които изпращаха творбите си до 15 юли т.г. Всеки можеше да подаде до журито до четири фотографии в един от трите раздела: диви животни, птици и риби (снимки на насекоми не се приемат); животни в зоологическата градина; пейзаж.
 
В изложбата, която предстои да бъде открита в Севлиево, всички фотографии ще бъдат на фотохартия и в дървени рамки. Най-високо оценените снимки от финалната селекция ще бъдат включени в албум.
 
Откриването на изложбата е в 17.30 ч. в централното фоайе на Община Севлиево. 
 
 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.