Търсене

Задържан е мъж от с. П. Славейков, отглеждал канабис

Задържан е мъж от с. П. Славейков, отглеждал канабис

Жител на севлиевското село Петко Славейков, на 31 г., е задържан и срещу него е образувано досъдебно производство по два състава от Наказателния кодекс, свързани с наркотични вещества.

На 30 септември т.г., в резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия, криминалисти от РУ-Севлиево са задържали жител на село Петко Славейков, за когото имало данни, че държи без надлежно разрешително в жилището си в същото село наркотични вещества.

При проведени процесуално-следствени действия в гараж, прилежащ към имота са намерени и иззети 20 стръка растения, окачени на канап, които при проведен полеви наркотест са дали характерна реакция на „канабис“. В двора на имота били намерени засадени трийсет растения от рода на конопа с височина между 2,5 и 3 метра. При извършен на място наркотест, проба от листната маса дала характерна реакция на наркотичното вещество „канабис“.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването се провежда под надзора на прокуратурата в Севлиево. След приключване на цялостното документиране по случая, материалите по наказателното производство ще бъдат изпратени на Районна прокуратура с мнение за предаване на съд.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.