Търсене

Отговори на въпроси от последните дни - в "Златната локва", разследване на Генка Шикерова и Антикорупционния фонд (видео)

Отговори на въпроси от последните дни - в

Скрийншот от филма на Генка Шикерова

В последния ден от работата на първия кабинет Борисов агенцията по храните сключва договор, с който упълномощава частната фирма „Пи. Еф. Си.“ ООД да събира такса дезинфекция на Капитан Андреево и Лесово. На фона на риска от Турция в България да влязат отдавна изчезнали заболявания, от Агенцията по храните сключват договор за дезинфекция с новосъздадена фирма без опит и капацитет.

Случаят, добил популярност като „Златната локва“, е обект на разследване на Антикорупционния фонд от 2019 г.  Става дума за прехвърляне дейността на БАБХ по дезинфекция на границата с Турция, с която БАБХ е натоварена по закон, на частното дружество „Пи.Еф.Си.“ ЕООД, от което то печели над 33 милиона лева от 2013 г. до днес. През юни 2021 при внезапна проверка НАП откри 32 млн. лева в брой в касите на дружеството и установи, че половината от касовите му апарати не отчитат приходите от събраните такси.

Две години по-късно "Златната локва" е сред причините четири политически формации да поискат вот на недоверие на кабинета Петков. Защо? Гледайте видеото. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022