Търсене

Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба

Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна,

д-р Павлов (вляво) и Мартин Георгиев с дарението, все още в кашони

от Емилия Димитрова

Дарението на бизнес сдружение "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" в Севлиево днес преди обед бе доставено, а веднага след Великден новата апаратура ще влезе в употреба, каза д-р Павлов - специалист по анестезиология и интензивно лечение в болницата. 

Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата

Дарението, което включва три пациентски монитора, с модули към тях и централна мониторна станция значително ще облекчи работата на анестезиолозите, категоричен е д-р Павлов.

Пациентските монитори за наблюдение на тежкоболни пациенти дават възможност за едновременно проследяване в реално време на редица показатели - кръвно налягане, сатурация, пулс, сърдечна дейност, дихателна честота. Ако някой от показателите не е в норма, мониторът изпраща звуков сигнал. Това означава, че дори до пациента да няма лекар или медицинска сестра, ако състоянието му се промени, медицинските специалисти ще бъдат известени и ще могат да реагират навреме. 

31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"

Мониторната станция има изключителното предимство да показва едновременно показателите на всички монитори, свързани към пациентите. В момента те са три, закупени със средства на сдружението. 

Изключително ценна за наблюдението на пациентите ще бъде и приставката към мониторите, която показва въглеродния двуокис в издишаните от болния газове. Опцията е много полезна и за наблюдението на пациенти, при които се извършват ендоскопски операции, категоричен е д-р Павлов, защото "едно е да съдиш за нещо по вторични показатели, друго да виждаш на монитора истинското състояние в организма". И дава пример как преди време сестрите стояли с пръст върху ръката на пациента, за да мерят пулса му, а сега това се изписва автоматично на екран. Същото е и с кръвното налягане и с други жизнени показатели.  

Веднага след Великден новата апаратура влиза в употреба. А на гражданите д-р Павлов препоръчва да спазват стриктно всички указания за лична хигиена и дистанция. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.