Търсене

Дванайсет партии и коалиции регистрираха листи в РИК Габрово ден преди крайния срок

Емилия Димитрова
Към 11 ч. избирателите на община Севлиево са най-слабо активни в

Дванайсет партии и коалиции, сред тях и тези, сочени от социолозите за влизане в Народното събрание, регистрираха листи в Районната избирателна комисия в Габрово за изборите на 2 април т.г. вчера. 

"Възраждане" регистрира пълна листа от осем кандидати, водач е досегашния народен представител от Габрово Даниел Петров. 

"ГЕРБ-СДС" не поднася изненади с листата си. Начело е Томислав Дончев, втора след него бившият областен управител на Габрово, сега заместник-кмет в Община Габрово Невена Минева. 

Вчера листа регистрираха и от БСП. Както преди дни неофициално беше обявено Драгомир Стойнев повежда листата на социалистите в Габрово, втори след него е областният председател на партията Валери Митов, който на предишните избори беше водач на листата. Не се потвърди първоначалната информация, че на второ място ще е Иванка Баева, областен управител на Габрово, която с назначение от служебен кабинет смени на поста Николай Сираков (ГЕРБ). 

При ДПС също няма изненада. Досегашният им депутат Юсеин Вейселов е водач на листата, втори след него е областният председател на партията и общински съветник в Севлиево Ердоан Узунов. 

Листа от осем кандидати регистрира и "Български възход", неин водач е Диан Русанов. 

Днес трябва да стане ясен съставът на листата на "Продължаваме промяната - Демократична България". Засега е потвърдено, че неин водач ще е бившият депутат от БСП Явор Божанков, изключен заради позицията за му да предоставяне оръжие на Украйна, а неофициално се коментира, че втори ще е Богомил Петков. Петков ще бъде в листа и в Бургас. 

Сред останалите, регистрирали до вчера листи са "Консервативно обединение на десницата", "Български съюз за директна демокрация", коалиция "Вън от Европейския съюз и НАТО", "Български национален съюз", коалиция "Неутрална България", коалиция от партии "Заедно" и партия МИР. 

Миналата седмица своите листи регистрираха "Глас народен", "Българско национално обединение" и "Народна партия истината и само истината".

Срокът за регистрация на листите изтича днес. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.