Търсене

Михаил Йонков и Ренета Николова са новите президенти на Ротари и Интеракт

Михаил Йонков и Ренета Николова са новите президенти на Ротари и

Михаил Йонков и Ренета Николова

Ротация в Ротари клуб Севлиево - за следващата ротарианска година управлението на клуба поема Михаил Йонков, а на младежкото формирование Интеракт клуб Ренета Николова. 

Всяка година по това време ръководството на Ротари клуб се сменя. Това е традиционната ротация, която стои в основата на организацията.

Само преди дни Марияна Петрова връчи огърлицата на президента на Михаил Йонков, който ще бъде начело на организацията в следващата ротарианска година. Мотото на новата година в Ротари е „Служи, за да променяш животи“, а визията на новия президент и екипът му е изцяло да я изпълнят със съдържание.

В първото си обръщение към ротарианците Йонков подчерта, че за него са най-важни три неща: отбор - щафета - Интеракт. Отборът е ангажиран екип, който действа сплотено в името на поставената цел. Щафетата е символ на приемственост в клуба на ротарианците, което доказва всеки президент година след година. А Интеракт е вдъхновението и бъдещето на ротарианците в Севлиево. 

Изображение - 9585 Мариана Петрова, президент на Ротари в Севлиево за изминалата ротарианска година обобщи дванайсетте месеца от нейното ръководство, като изброи инициативите, около които ротарианците действаха обединено и както винаги вдъхновено и отдадено: отпускане на студентска стипендия и помощ за отглеждане на деца; провеждане на традиционния турнир по стрийтбол в два кръга – общински и регионален; организиране на походи по стъпките на българското опълчение и др. Заедно с младите от Интеракт бяха осъществени акцията „Купи – Дари“ в местни търговси вериги преди Коледа и Великден, с които бяха помогнати социално слаби семейства, домове за възрастни хора и на Дневния център за хора с увреждания в града. Създадени бяха два клипа под надслов „Ще успеем заедно“ и „Ротари и Интеракт заедно за Севлиево“ като с втория Ротари Севлиево се включи в международния конкурс на Ротари Зона 12 с мото „Power of Goodness”, а клипът беше класиран на четвърто място. 

Изображение - 9586

Най-високото отличие в Ротари – значка и грамота “Пол Харис фелоу”, получи Марияна Петрова. Връчи й го чарт-президента на Ротари клуб Севлиево – Мариян Хаджийски. 

Най-голямото постижение за Ротари Севлиево през изминалата година е формирането и одобрението за Дистриктен проект в рамките на Дистрикт 2482 България, по който се предвижда изграждане на площадка по безопасност за движение на потъщита за обучение на деца и ученици в реална обстановка. Проектът е защитен и стартиран с очакван бюджет около 11 000 щатски долара и се осъществява в партньорство с Община Севлиево, бизнес сдружение "Севлиево 21 век", Ротаракт В. Търново и Дистрикт 2482.

Успешна и наситена с инициативи е била годината и за Интаракт клуб Севлиево, отчете президента на клуба Николай Недев.  Със събрани средства от благотворителни базари младежите направиха дарения на библиотеките в Севлиево и с. Горна Росица, на Съюза на слепите, на приюта за безстопанствени животни и за залесяване. 

Интеракторите бяха много активни и в социалните мрежи - подготвиха вдъхновяващо видео „Какво е за мен Интеракт“, посвещаваха материали на Деня на доброволеца, участваха в инициативата на интерактьорету от клуб Пловдив Филипопол – Interactive quarantine talk, успяха да популяризират срещите си в Дневен център за хора с увреждания „Добрина“, кампанията „Fast Heroes”, да направят интервюта по повод професионално ориентиране. 

Изображение - 9587

И двамата паст президенти изразиха благодарности към своите бордове, благодариха на всички членове за подкрепата през изминалата година и изразиха задоволство от съвместната работа и единодействие на двата клуба.

Сертификат за участие в Интеракт получиха всички зрелостници от клуба, които тази година успешно завършват средното си образование.

Ротарианското семейство се поздрави и с излъчен за първи път от клуба Асистент Дистрикт Гуверньор – Тома Томев, на който сърдечно приятелите пожелаха успех.
 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.