Търсене

Над 500 доброволци от TELUS International Bulgaria помагат на 50 пчелари от цялата страна

Юбилейното издание на TELUS Дни на подкрепа ще инвестира 100 000 лева в материали и оборудване за пчелните стопанства
Над 500 доброволци от TELUS International Bulgaria помагат на 50 пчелари от цялата страна

снимка: Pixabay

След две години в хибриден формат, TELUS Дни на подкрепа се завръща със събитие на живо. На 24 септември над 500 доброволци от TELUS International Bulgaria, заедно с техните приятели и семейства, ще се превърнат в пчелари за един ден. Съвместно с екипа на фондация “Истински мед” те ще запретнат ръкави, за да сглобят 60 нови кошера, 1200 кошерни рамки и информационни материали, които да бъдат в помощ на 50 пчелари от цялата страна. “Пчелар за един ден” - това е мотото, под което компанията организира доброволческата инициатива в Зоологическата градина в София. Едновременно с това, ще се проведе и онлайн творческа работилница, която цели да създаде информационни материали, които да бъдат полезни в работата на подкрепените пчелари.

Инициативата помага на стартиращи пчелари от платформата “Истински мед”, чиято мисия е опазването на пчелите. Дарението, което ще направи компанията, възлиза на повече от 100 000 лева и е под формата на кошери, ценни материали и оборудване. Част от тях са и 10 електрически центрофуги, които “Истински мед” ще предостави на пчелари, които имат най-голяма нужда. С тях те могат много по-ефикасно да изваждат меда от питите и петорно да оптимизират процеса по получаването му.

TELUS International Bulgaria полага усилия в посока запазване биоразнообразието на българската природа и в частност грижата за пчелите. До този момент, компанията и фондация Обществен борд на TELUS International Bulgaria, са подкрепили финансово дигитализирането на “Музея на пчелата” в София, предприемаческия проект в областта на пчеларството - „Деца със светло бъдеще“, реализиран в с. Джурово ив помощ на уязвими семейства, . Компанията също така подпомага и програмата “Осинови кошер”, като през 2022 г.,  е осиновила над 750 000 пчели, за които се грижат пчелари в различни точки на България. В момента „осиновените“ пчели опрашват над 900 милиона цветя всяка година.

Тази година TELUS Дни на подкрепа отбелязва своя 10-годишен юбилей. За този период компанията и фондация “Обществен борд на TELUS International в България” е дарила над 2 млн. лева в подкрепа на повече от 200 благотворителни и образователни организации и каузи. Участие в тях като доброволци са взели над седем хиляди служители в подкрепа на мотото “Даваме там, където живеем”, дарявайки над 40 000 часа доброволчески труд

TELUS International Bulgaria е част от публично търгуваната компания TELUS International (NYSE & TSX: TIXT) и е най-големият работодател в CX (Customer Experience) индустрията в страната с над 4500 служители. В глобален мащаб TELUS International има над 62 000 служители в 28 държави. Компанията предоставя широко портфолио от услуги - проектиране, изграждане и доставяне на дигитални услуги от следващо поколение, AI решения, клиентско обслужване и много други. Компанията е независим доставчик на изнесени услуги и не функционира като локално представителство на своите партньори.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.