Търсене

Сигурен път към славата имат певците на ,,Upstream Voices”

Сигурен път към славата имат певците на ,,Upstream Voices”

снимки: Илиян Гъбенски

Гран При на националния конкурс "Път към славата", запис и продуциране на песен в студио "Digital plus” спечели 18-годишната габровка Ралица Христова - възпитаничка на Ценка Горалова.

Изображение - 1129 Момичето се състезава в категория "солисти" и спечели сърцата на професионалното жури с председател доц. Етиен Леви и членове Нели Маринкова - преподавател в НБУ и Николай Текелиев. Поредно Гран При прибави към колекцията си от отличия и вокален квинтет "Upstream Voices-Diamonds” в състав Гала Ботева, Симона Захариева, Денислав Богданов, Антония Пенева и Инна Иванова. Буквално без конкуренция бе квартетът ни в категория "камерни състави и вокални формации", където оценките даваше жури с председател проф. Теодора Павлович - хоров диригент и преподавател в Музикалната академия "Панчо Владигеров”.

Наградите за певците на Ценка Горалова не свършват. Истински път към славата беляза участието в конкурса и на шестгодишните Кристина Неделчева от Габрово и Ива Христова от Севлиево, които бяха удостоени със златен медал и първа награда в първа възрастова група.

Не по- малко бе впечатлено журито и от трио "АДИ” в състав Антония Пенева, Далия Ковачева и Инес Метева, които спечелиха първа награда, диплом и статуетка в трета възрастова група в категорията на камерните вокални състави. А веднага след представянето си трите получиха покана от Розмари Драгнева за участие в телевизионно предаване, представящо талатливите деца на България по БНТ.

Златна медалистка от конкурса "Път към славата” стана и Сияна Калоянова в четвърта възрастова група. Единайсетгодишната Инес Метева от Габрово се класира на второ място и получи сребърен медал и диплом в групата на солистите до 13 години, в конкуренция с 40 деца. Тя показа много добро сценично присъствие, модерна визия и блестяща интонация в песните, които изпълни.

В четвърта група участва Ивета Петрова от Габрово, която се обучава в школата на Ценка Горалова само от пет месеца, спечели втора награда и сребърен медал. И макар това да бе дебютно участие за нея на национален конкурс с отбора на "Upstream Voices”, то бе повече от успешно, тъй като младата певица получи покана за безплатно участие от организаторите на националния конкурс "15 лалета”, който се провежда в Хисаря.

Трета награда и бронзов медал белязаха участието на Симона Захариева, която бе най- малка в четвърта възрастова група, а в категория "солисти" успешно се представиха  Рая Петкова, Далия Ковачева, Антония Пенева, Гала Ботева и Анна Христова.

Изображение - 1130

Официалното връчване на наградите и гала-концертът на  наградените бяха в Руския културно- информационен център, а водеща на вечерта бе Теди Кацарова. Концертът е заснет от камерите на Националната телевизия и ще бъде излъчен през март. 

"Изключително успешно начало на 2017 година за ВФ ,,Upstream Voices”, благодаря ви деца!”, бе коментарът на ръководителката на децата Ценка Горалова, след завръщането им от участие в конкурса.

Тазгодишното издание на "Път към славата" бе юбилейно, пето. Конкурсът се организира от Арт център "Кърнолски”  и е под патронажа на Янака Такева, председател на Синдиката на българските учители, със съдействието на Министерството на образованието и столичното регионално управление на образованието. Негов инициатор и директор Снежана Полихронова- Кърнолски, педагог на вокална  студия "Дъга”. В тазгодишното му издание частваха повече от хилбяда деца от цялата страна, разпределени в различни възрастови групи и категории. 

 

      

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!