Търсене

След „25 години обединени за Севлиево“ – доброто продължава

След „25 години обединени за Севлиево“ – доброто продължава

Годишно отчетно-изборно събрание на сдружение "Севлиево 21 век"

Снощи сдружение „Севлиево 21 век“ проведе своето годишно събрание, което тази година бе и изборно, тъй като двегодишния мандат на Управителния съвет изтече. Мотото, което съюзи членовете на сдружението през 2018 г. бе

“Двайсет и пет години обединени за Севлиево”,

тъй като 2018 г. бе юбилейна – навършиха се 25 години от учредяването на организацията. За това време тя продължава да бъде най-голямата неправителствена организация на бизнеса в България и уникална както за България, така и за региона. По този повод на 18 декември 2018 г., навръх годишнината, в офиса на сдружението се събраха част от учредителите – тогавашният кмет Данчо Данчев, инж. Васил Кънев, инж. Цоньо Събев, Мариян Хаджийски, Ботьо Ботев, Йонко Йонков.

Изображение - 2606

25 години по-късно част от учредителите на "Севлиево 21 век" на едно място, архив "Севлиево онлайн"

Приоритет в работата на организацията и през 2018 г. бе запазването на добрите отношения между институциите и членовете на сдружението, отчете нейният председател Емил Гатев. Малко преди това кметът Иван Иванов благодари на членовете на сдружението за отдадеността и съпричастността им към случващото се в общината и подкрепата, която оказват за подобряване живота на севлиевци. 

Отминалата година по нищо не се различава от досегашните 25 от историята на сдружението, чиято основна цел е

дарителството и подкрепата за различни инициативи в Севлиево.

През 2018 г. бе направено дарение на Община Севлиево, което тя по-късно, с решение на Общинския съвет, преотстъпи на Районното управление на полицията в града. Дареното оборудване включваше два мотоциклета на обща стойност малко над 7 хил. лв., четири предпазни каски,  камера, шест радиостанции, два фотоапарата, мултифункционален лазерен принтер, офис столове и три конвектора. Общата стойност на дареното имущество възлиза на 13 672 лева.

Изображение - 2104

Два мотоциклета дари на Община Севлиево "Севлиево 21 век" в начлото на 2018 г., които по-късно бяха преотстъпени на местното управление на полицията

На благотворителна вечер бяха събрани близо 21 хил. лв. за цялостно освежаване сградата, в която работи детски комплекс „Йовко Йовков“. С парите през август м.г. започна ремонт, в резултат на който бяха подменени врати, пребоядисани и освежени кабинети, репетиционни зали и санитарни възли. В ремонта бяха вложени 17 772 лв., а с откриването на новата учебна година на 1 октомври 2018 г. се видя, че децата ще учат и творят в комфортна и съвременна обстановка, подчерта Емил Гатев в отчетния си доклад. В края на годината, когато сдружението отбеляза своята 25-годишнина, децата от комплекса се отблагодариха по един емоционален начин – подариха на сдружението песен, която да стане химн на организацията.

Традиционните награди за отличниците абитуриенти миналата година получиха осем млади хора, завършвали с пълно отличие целия курс на обучението си в севлиевски гимназии.

Продължи и инициативата за връчване на годишни стипендии на ученици, постигнали призови класирания в международни, национални и регионални състезания, олимпиади и конкурси.

Изображение - 2608

Осем пълни отличници награди през 2918 г. сдружението, снимка: архив "Севлиево онлайн"

Миналата година за стипендиите на сдружението кандидатстваха шест ученици, Управителния съвет взе решение стипендии да получат трима от тях - Ирена Георгиева и Ренета Николова от СУ „Васил Левски” и Ибрахим Кисьов  от ПГМЕТ "Ген.Иван Бъчваров".

Сдружението традиционно предоставя средства за награди в конкурса за северняшка песен „Борис Машалов“, който се проведе през април 2018 г., и за националният конкурс за поезия „Мара Белчева“, който се провежда през септември.

В „Севлиево 21 век“ членуват 60 представители на местния бизнес, от които 53 юридически лица, 6 физически и един почетен член. На всички тях председателят Емил Гатев благодари за моралната и материална подкрепа в името на Севлиево и неговите граждани, а на стария Управителен съвет за труда и отделеното време, за да работят в името на добри каузи.

"Севлиево онлайн"

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!