Търсене
Чиновническа немощ или специфичен административен капацитет

Дървени "цветя" върху метална тръба заменят естествената растителност в парк "Казармите"

Емилия Димитрова
Дървени

Странни фигури, които наподобяват цветя, се появиха в парк "Казармите". Направени са от дървени елементи, боядисани в метални цветове и закрепени върху метални тръби. Тръбите са циментирани в основата, което обаче не ги прави твърде стабилни, убеди се "Севлиево онлайн".

Имитацията на цветя по всяка вероятност има за цел да разшири участъка в парка с металните скулптури на растителност, поставени там преди време. С просто око обаче се вижда, че съпоставката между двете не е в полза на новите елементи, но това е друга тема.

Изображение - 10517"Цвете" в парк "Казармите", снимка: Севлиево онлайн  

По-важното е, че накъдето и да обърне човек поглед в парка, се вижда изсъхнала растителност. Така е от есента на миналата година. Вечнозелените туи съхнат една след друга след много горещото и сухо лято на 2021 г. Това би могло да се избегне с често и качествено поливане, което, ако се съди по последствията, не е правено нито често, нито качествено, ако изобщо е правено. 

Там, където над земята не стои изсъхнал храст или дърво, се виждат пъновете на отрязани храсти и дървета. Цветни фигури в този парк липсват. Дървета - също. Да се чуди човек защо всички все още го наричаме парк. Ако не е заради пейките в него, сигурно е по навик. 

Изображение - 10518Изсъхналите туи са елемент от визията на парк "Казармите", снимка: "Севлиево онлайн"  

На този фон Община Севлиево намира за уместно да "замаскира" неспособността си да се справи с поддръжката на един от двата севлиевски парка и ни принуждава да гледаме нечие самодейно изкуство, вместо паркова растителност, каквато се полага на парк в сърцето на града. Между другото в търсенето на иновативни подходи за разнообразяване не би имало нищо лошо, ако не ставаше дума за нескопосана изобретателност, която няма нищо общо с изяществото и грацията на металните скулптури в съседно. Да не говорим за красотата и изяществото на истинската растителност, които, се постигат с грижи.   

Би било добре хората, които разбират от озеленяване в Общината, ако разбира се има такива, да не експериментират с широтата на възприятията и усещанията на севлиевци. Толкова ли е трудно някой действително да се погрижи парк "Казармите" да заприлича на парк. Това може да стане със засаждането на подходяща растителност, която да даде на посетителите усещането за бягство от градския шум. Подобна цел не може да бъде постигната с дървени фигури, сглобени, за да приличат на цвете и покачени на двуметрова метална тръба. Неугледно е.      

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!