Търсене

По-високите данъци са за добро, твърди кметът

По-високите данъци са за добро, твърди кметът

снимка: Dariknews

Увеличените с около 30 на сто местни данъци от догодина са за доброто на всички. Това е основният аргумент на кмета д-р Иванов, с който той смята да убеди съветниците във вторник, че е наложително да бъдат увеличени налозите. По два пункта ще усетим доброто, което ни готвят управляващите – повече приходи в бюджета, респективно повече реализирани проекти, обновена общинска инфраструктура и облагородена околна среда още от догодина. С две думи – парите, които ще дадем в повече, ще се върнат обратно при нас под формата на градски комфорт. И не на последно място – ще осигурим стабилността на бюджета, за който по време на последната предизборна кампания се твърдеше, че е по-стабилен отвсякога.

И още аргументи излага в мотивите си кметът на Севлиево – от 2008 година налозите не са пипани, а оттогава са скочили цените на горивата и електроенергията, а минималната заплата за страната се е увеличила почти двойно. Всичко това е вярно, но защо ни го казват сега. Навлизаме в пълно противоречие – от една страна Севлиево е финансово стабилен, а от друга – се налага да осигурим финасовата му стабилност. Друг въпрос е, че  всяко увеличение на данъците води до по-ниската им събираемост. Дано в Общината са отчели, че и сега длъжниците не са малко. Пълният им списък е публикуван на интернет страницата на институцията. А принудителното събиране на задълженията е допълнителна тежест за всеки, даден на съдия изпълнител.

Интересно е как опозицията в местния парламент ще се отръска на заседанието идния вторник. Няма съмнение, че от „Избирам Севлиево“ ще са против увеличението на данъците, но как ще реагират останалите им колеги, и най-вече от ДПС? Макар че както и да гласуват, предложението за новите ставки със сигурност ще мине.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.