Търсене

Заигравката на „Бяла“ с търпението ни изпушва

Заигравката на „Бяла“ с търпението ни изпушва

На 16 декември от ВиК „Бяла“ обявиха поредния нов режим. Съгласно него в града вода ще се подава сутрин от 6.00 до 9.00 часа и вечер от 17.00 до 23.00 часа. Само ден по-късно, на 17 декември вечерта, от фирмата публикуваха обява, че от 18 декември вода сутрин няма да има. Това не е първият случай, когато от севлиевското ВиК се заиграват със севлиевци на „тука има – тука няма“. За липса на уважение към хората приемам зависимостта, в която от водоснабдителното дружество ни поставят, променяйки режима съобразно всеки литър вода, който постъпва във водохващанията в Балкана. И съм убедена, че във фирмата имат спешна нужда да поработят върху политиката си относно публичността. Първо, защото са общинско дружество, а като такова им е вменена и социална ангажираност. Дано си дават сметка за тази страна на монетата. Защото всички ние, които живеем в община Севлиево, сме техни клиенти по принуда. А в бизнеса с услуги клиентът е цар. Неговата воля изкарва парите на този, който предоставя услугата. В „Бяла“ имат много да учат в тази посока.

Второ – липсата на вода в Севлиево вече е със застрашителни размери, а режимът посред зима е тежко наказание спрямо всички ни. Няма да подлагам на съмнение наличието на вода в Балкана. Но как пък да не е странно, че сме познали и по-големи студове, а вода имахме. Ако бъркам, от „Бяла“ обяснете. Всъщност инж. Даскалов, с когото имам добра професионална комуникация, ме изненадва с нежеланието си да говори. Време е да застане пред хората и им обясни – първо, второ, трето...причина, следствие, възможности, очаквани резултати. Но не във времето. Стига сте ни баламосвали с дългосрочни и краткосрочни програми, които в най-добрия случай тръгват от 2020 година. Искам да знам какво се случва днес и какво ще се случи утре. Защото както сте я подкарали, ние вода скоро няма да видим. Държавата се люлее от политически хватки, а бъдещето на нашето ВиК е толкова несигурно, колкото това дали в понеделник ще ни пуснат водата или ще обявят поредния си режим.

С разбиране към тежката ситуация с недостига на вода, наистина недоумявам защо във ВиК Севлиево не намират начин да ни кажат навреме дали на другия ден ще имаме вода. А това, уважаеми ръководители на „Бяла“ ЕООД е непрофесионално и унизително. Време е да поемете отговорността си пред севлиевци! И не с публикуване заповедите на управителя в Интернет и нескопосани съобщения в секция „Новини“ на сайта ви. Налага ви се да ни погледнете в очите и кажете какво ни очаква по темата с водата. Защото заигравката ви с търпението ни изпушва.  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!